TRT emitovao prvu epizodu serije o prvom predsjedniku RBiH Aliji Izetbegoviću (VIDEO)

0
191

Prije dva dana emitovana je prva epizoda serije “Alija” na prvom programu Radio-televizije Republike Turske (TRT), koja govori o životu prvog predsjednika Republike Bosne i Hercegovine Alije Izetbegovića.

Serija je snimana tokom ljeta prošle godine na lokacijama u Bosni i Hercegovini, tačnije u Sarajevu, Počitelju, Mostaru, Blagaju, Tarčinu, Konjicu.

Seriju je za nacionalnu televiziju TRT snimala turska produkcijska kuća Sancak Medya, scenario potpisuje Ahmet Tezcan, a režiserska palica pripala je višestruko nagrađivanom bh. autoru Ahmedu Imamoviću.

Serijal o Aliji Izetbegoviću ima ukupno šest epizoda, od po 90 minuta.

Lik Alije Izetbegovića u seriji tumače glumci Burak Poyraz, u mladosti, i Yurdaer Okur, koji Aliju glumi u starijim godinama.

TRT emitovao prvu epizodu serije o prvom predsjedniku RBiH Aliji Izetbegoviću

Prije dva dana emitovana je prva epizoda serije "Alija" na prvom programu Radio-televizije Republike Turske (TRT), koja govori o životu prvog predsjednika Republike Bosne i Hercegovine Alije Izetbegovića.Serija je snimana tokom ljeta prošle godine na lokacijama u Bosni i Hercegovini, tačnije u Sarajevu, Počitelju, Mostaru, Blagaju, Tarčinu, Konjicu.Seriju je za nacionalnu televiziju TRT snimala turska produkcijska kuća Sancak Medya, scenario potpisuje Ahmet Tezcan, a režiserska palica pripala je višestruko nagrađivanom bh. autoru Ahmedu Imamoviću.Serijal o Aliji Izetbegoviću ima ukupno šest epizoda, od po 90 minuta.Lik Alije Izetbegovića u seriji tumače glumci Burak Poyraz, u mladosti, i Yurdaer Okur, koji Aliju glumi u starijim godinama.

Posted by Senzor.ba on Thursday, February 1, 2018

Comments

comments

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here