Putin i sedam patuljaka

0
234

Na izbornim listićima za predsjedničke izbore u Rusiji, koji se održavaju iduće nedjelje, nalazi se osam kandidata – Putin i sedam autsajdera.

Evo Putinovih izazivača:

Pavel Grudinin je šef poljoprivrednog gazdinstva u blizini Moskve, kojeg je Komunistička partija predstavila kao kandidata, iako nije član partije. Obožava Staljina, a ima solidan bankovni račun u inostranstvu.

Image may contain: 1 person, suit and closeup


Vladimir Žirinovski, ruski Šešelj, 71-godišnji vođa desničarske Liberalno demokratske partije, takođe nema nikakvih šansi.

Image result for Vladimir Žirinovski


Grigorij Javlinski već dugo pokušava postati predsjednik Rusije, ali ni on nema šansi. Javlinski važi za prozapadno orijentisanog političara, koji nikada nije uspio osvojiti šire narodne mase.

Related image


Boris Titov jedan je od najmlađih kandidata. Na izborima 2000. osvojio je 1.5 odsto glasova. Titov zastupa interese mlade desno liberalne ‘Partije rasta’, koja ne igra posebnu ulogu na ruskoj političkoj sceni. Titov je napravio karijeru kao poslovni čovjek.

Image result for Boris Titov


Sergej Baburin je vođa male nacionalno-konzervativne Sveruske narodne unije, koja podržava Putina u unutrašnjoj i vanjskoj politici.

Image result for Sergej Baburin


Maksim Surajkin je novo lice na političkoj sceni, predsjedavajući je partije ‘Komunisti Rusije’, koja se pozicionirala kao alternativa ‘Komunističkoj partiji Rusije’.

Image result for Maksim Surajkin


37-godišnja aktraktivna Ksenija Sobčak, kćerka je bivšeg gradonačelnika Sankt Peterburga Anatolija Sobčaka, koji važi za Putinovog mentora. U početku je bila poznata kao osoba iz šou biznisa, a vremenom se profilisala kao opoziciona novinarka. Međutim, ona nije profesionalna političarka.

Image result for Ksenija Sobčak


Svim kandidatima zajedničko je jedno: nemaju šanse.

Comments

comments

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here