Protiv toga sam da Bošnjaci biraju hrvatske predstavnike

0
433
Adis Arapović koji je nedavno ušao u Savez za bolju budućnost, najavio je u intervjuu Večernjem listu kako će voditi izborni stožer SBB-a, te je govorio o razlozima ulaska u politiku i problemima u BiH.

Arapović između ostlaog kaže da treba prestati pokušavati prevariti drugu stranu “savezima dvojice protiv trećeg ili borbom svih protiv svih, imati iluziju ostvarivanja ratnih ciljeva”. On smatra da nova generacija političara i javnih djelatnika mora biti svjesna promijenjenih okolnosti, novih vjetrova sa zapada i istoka te probiti balon iluzija da smo mi išta više od monete za razračunavanje velikih igrača, dokle god svoju sudbinu ne vratimo u svoje ruke.

“Principijelno sam protiv izbornog inženjeringa i prakse da Bošnjaci imaju mogućnost izabrati hrvatskog člana Predsjedništva BiH, ali to nije jedina krupna anomalija ovog hibridnoga spajanja liberalne i konsocijacijske demokracije. Hrvati i Bošnjaci su građani drugog reda u manjem entitetu, bez učinkovitih mehanizama kolektivne reprezentacije i zaštite, a to je jednako neprihvatljivo. Temeljito sam se bavio kritikom našeg izbornog sustava godinama i znam da postoje ne tako složena rješenja za koja treba samo malo političke hrabrosti i spremnosti da se razumiju i uvaže potreba, strah i želja druge strane. Bez novog snažnog pritiska EU i SAD-a, ova garnitura političara to ne može, ne želi i neće riješiti”, kaže Arapović.

(Vijesti.ba)

Comments

comments

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here