Potpisan sporazum između BiH i Španije o međunarodnom drumskom prometu

0
74

Ismir Jusko, ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine, i Juan Bosco Gimenez Soriano, ambasador Kraljevine Španije u BiH, potpisali su danas u Sarajevu sporazum između dvije zemlje o međunarodnom cestovnom prometu, prenosi Anadolu Agency (AA).

Iz bh. ministarstva kažu da su današnjem potpisivanju sporazuma prethodile intenzivne aktivnosti sa Ambasadom Kraljevine Španije u BiH i ambasadorom Sorianom koji je dao svoj izuzetan doprinos, a što je rezultiralo njegovim konačnim usaglašavanjem i potpisivanjem.

Ovim sporazumom se unapređuje i razvija putni promet putnika i roba između dvije države i u tranzitu preko njihovih teritorija, te jasno definišu svi pojmovi u vezi sa međunarodnim putnim prometom između BiH i Španije, kao i obim primjene sporazuma.

Ministarstvo komunikacija i prometa BiH u novembru prošle godine dalo je podršku Kraljevini Španiji za izbor u članstvo Vijeća međunarodne pomorske organizacije na izborima koji će se održati u Londonu na 30. redovnom zasjedanju Skupštine IMO-a, zaključuju iz ministarstva.

Comments

comments

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here