Opština Živinice podržava start-upe

0
94

Zapošljavanje mladih koji će svoje kreativne biznise pokrenuti u svojoj zemlji, a ne u inostranstvu, jedan je od prioriteta u Živinicama. Općina je započela start-up projekt koji će zaposliti 30-ak mladih.

Istovremeno, u poslovnoj zoni gradi se nekoliko fabrika u kojima će biti zaposleno više stotina radnika.

Za sada je osam mladih poduzetnika potpisalo ugovor s Općinom Živinice o pokretanju inovativnog biznisa. Uskoro će još 25 mladih dobiti finansijsku podršku za kreativne poduzetničke ideje. Za poduzetništvo mladih Općina će izdvojiti 150 hiljada maraka.

– Cilj nam je da svake godine imamo mlade ljude u poduzetništvu sa dobrim i novim idejama koje su održive na tržištu i izvozno orijentisane. Ukoliko to uspijemo, za četiri do pet godina, marljivim radom i trudom, osmislili smo da bude krajnji cilj da imamo tehnološki park, kazao je za FTV načelnik Živinica Samir Kamenjaković.

Uređene su i poslovne zone gdje strani investitori grade fabrike, koje će zaposliti nekoliko stotina radnika. Mi sad u Živinicama imamo 7-8 fabrika koje se trenutno rade, koje bi ove godine trebale zaposliti dodatnih 600-700 ljudi, poručuje Kamenjaković.

Senzor.ba/tip.ba

Comments

comments

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here