Najava/ Promocija knjige „Vruć krompir“ autorice Adise Tufo

0
352

“Vruć krompir“ naziv je prve knjige Adise Tufo koja će svoje predstavljanje doživjeti u Hotelu Hills na Ilidži 24. januara, u 19:00 sati, a nakon toga slijedi promocija u ostalim bosanskohercegovačkim i regionalnim gradovima.

Na promociji će govoriti recenzenti Mladen Perišić, novinar i poduzetnik iz Crne Gore, Lejla Tutić, bosanskohercegovačka spisateljica i motivacioni govornik, urednice knjige Lejla Tufo i Ilma Softić, a kao posebne goste Artbook biblioteka pozvala je prof. dr. Namika Čolakovića, dekana Fakulteta za menadžment i poslovnu ekonomiju Univerziteta u Travniku i gdina. Mirsada Jašarspahića, predsjednika Privredne komore FBiH.

Vješto i iskreno, vrhunskim pripovjedačkim umijećem, autorica piše o izazovima s kojima se suočila u poduzetništvu, piše o strasti prema poslu kojeg radi, ljubavi prema ljudima i lijepoj riječi, ali i o stereotipima i predrasudama sa kojima se svakodnevno suočava.

Ova knjiga, u izdanju Artbook biblioteke, opus je priča koje je autorica dijelila sa javnosti putem web stranice adisatufo.ba i satkana je od mnogobrojnih intervjua koje je dala za bosanskohercegovačke medije na temu poduzetništva i žena u biznisu.

„Razmišljajući o ženama koje mijenjaju svijet mogu bez zadrške reći da su Adisa, ova knjiga, katalizator koji će kad tad dovesti do bolje sutrašnjice o kojoj pošteni, nekorumpirani, radišni, poduzetni i sposobni sanjaju“, kazala je Sanela Dropulić, uspješna hrvatska poduzetnica i recenzetica djela.

Comments

comments

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here