Laž sigurno neće ostati

0
142

Sjećate li se kako je počela izborna 2014. godina, u kojoj su održani protekli opći izbori? Velikom smutnjom i neredom. U februaru te godine zapaljena je zgrada Predsjedništva BiH i pet zgrada kantonalnih vlada. Pa SIPA koja ne reaguje, pa ministar sigurnosti koji je štiti, pa plenumi… A onda za godinu dana Grande koalicija. Pa za godinu jos, nije Grande nego obicna, i na kraju nije nikako, ili mozda jeste. Ove godine isti su timovi napravili scenario, ista je režija, neki stari i neki novi glumci, ali i glumice.

Svašta će pokušati da smutnja i nered budu što veći. Razne će “spektakle” i “predstave” praviti. Ne zaboravite da je svaka predstava lažna, iako na trenutke izgleda stvarno, i bez obzira koliko su iskusni glumci koji je izvode. Međutim, stvarnost je ono što traje. U protekle četiri godine svi su imali priliku da pokažu šta umiju, i urade šta znaju.

U općini Novi Grad napravljen je vjerovatno najveći iskorak i napredak u čitavoj državi, iako se naš izborni mandat ne poklapa sa ovim izborima. Ipak, pošto je rezultat očit, pokušat će vas uvjeriti da to ništa nije tako, da je to sve kriminal ili ko zna šta.

Prošli put su došle velike poplave, najveće u našoj historiji, da to sve zaustave i speru. Šta će ovaj put zaustaviti smutnju, vidjećemo. Ali laž sigurno neće ostati, ostaće istina.

Comments

comments

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here