Džanan Musa izabran za najboljeg mladog igrača ABA lige!

0
274

Bh. košarkaš Džanan Musa ove sezone pruža odlične partije u dresu zagrebačke Cedevite, a nagrada za dobre igre stigla je od trenera, navijača i komisije ABA lige.

ABA liga je danas na svojoj zvaničnoj stranici objavila da je Džanan Musa izabran za najboljeg mladog igrača ove lige. Musa je ubjedljivo bio prvi u glasanju, a pravo za glasanje imali su trener ekipa u ABA ligi, navijači i posebna komisija ove lige.

“Sada je zvanično. Mladi Džanan Musa iz Cedevite je najbolji mladi igrač sezone u ABA ligi. Titulu je osvojio glasovima trenera, fanova i zvaničnika lige”, objavljeno je na web-stranici takmičenja.

Bh. košarkaš je bio daleko ispred svih sa čak 64% glasova računajući glasove ove tri grupe, iza njega je bio igrač Mege Bemax Goga Bitadze sa 16% glasova, dok je na trećem mjestu bio Aleksa Radanov košarkaš FMP-a sa svega 6% glasova.

Treba reći da je Musa imao najviše glasova od strane trenera, ali i u javnom glasanju gdje su navijači odlučivali što dodatno daje na težini ovog izbora i uspjeha mladog bh. košarkaša. Musa je u prosjeku ove sezone u ABA ligi postizao 13,6 poena, 3,4 skok, 1,6 asistencija i 1,2 ukradenih lopti po utakmici.

Comments

comments

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here