“Ceo svet se urotio protiv Srba”

0
115

Zanimljivo je da većina Srba još uvjek prihvata tezu da se “ceo svet urotio protiv Srba”, a da se pri tom nikad ne pitaju za motiv? Ja bih se prvo pitao zašto bi to “ceo svet” satanizirao Srbe za genocid nad muslimanima, kad je taj isti svijet otvorio sezonu lova na muslimane širom zemaljske kugle?
Ovako Kurir, tabloid Aleksandra Vučića, vidi dokumentarac koji je napravio čuveni glumav Morgan Frimen:

 

U dugo najavljivanom dokumentarcu „Priča o nama“ američki glumac tvrdi da su Srbi apsolutni krivci za rat na prostorima bivše Jugoslavije

 Čuvenih holivudski glumac Morgan Frimen (80) optužio je srpski narod za genocid i etničko čišćenje u Srebrenici u dugo najavljivanoj dokumentarnoj emisiji „Priča o nama“, koju vodi na kanalu Nacionalna geografija.

Naime, epizoda koja je prikazana pre dva dana pokazuje Frimena u Sarajevu i Srebrenici, gde se susreo s bosanskim novinarem Senadom Hadžifejzovićem i njegovim sinom Feđom.

Opasne tvrdnje

„Šta se, zaboga, ovde desilo?!“, uskliknuo je Frimen šetajući grobljem u Srebrenici.

– Ono što se ovde desilo je genocid. Granica sa Srbijom je veoma blizu. Srbi su došli ovde i hteli da ubiju sve, želeli su da ovu teritoriju odvoje od Bosne i pripoje je Srbiji. Srpska vojska sakupila je sve muškarce, žene i decu i smestila ih u fabrike. Tamo su ih razdvojili, pa su muškarci i dečaci odvedeni u planine i ubijani. Tada su počeli s masovnim ubijanjem, po 1.000 ljudi u jednom naletu – izgovara Feđa Hadžifejzović i dodaje da ne može da veruje kako je neko mogao da uradi takvo „etničko čišćenje“.

Nižu se potresne slike rata, dok Morgan Frimen izgovara: „Cele generacije su ubijene ovde. Bombardovanje je dovelo do okončanja rata, ali nije spaslo žrtve u Srebrenici“.

Na sve to, u jednom od kadrova koji je trebalo da dočara početak raspada Jugoslavije 1992. godine, prikazani su, iz nepoznatog razloga, snimci nastali u Beogradu 5. oktobra 2000. godine, za vreme demonstracija! U emisiji je prethodno nekoliko puta izneta tvrdnja da su Srbi apsolutni krivci za rat na prostorima bivše Jugoslavije.

Nepotpun prilog

S obzirom na to da je emisija osmišljena kao dokumentarna, paradoksalno je što ni Frimenu niti bilo kome iz novinarske ekipe nije ni palo na pamet da čuju drugu stranu priče ili da istraže sve činjenice. Iz televizijske kuće koja je emitovala ovu seriju juče nismo uspeli da dobijemo odgovore na upućena pitanja.

 

Elementarno neznanje

ODVOJIO I KOSOVO OD SRBIJE

Američki glumac Morgan Frimen kasnije je dao i intervju istom bosanskom novinaru Senadu Hadžifejzoviću, u kojem je izjavio da mu je izuzetno drago što je u Bosni, ali nije propustio da se još jednom „ogreši“ o Srbe. Naime, kad je nabrajao republike nastale raspadom Jugoslavije, pomenuo je i Kosovo kao nezavisnu državu.

Comments

comments

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here